Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonen deles ikke med andre parter. Ved å godta gir du samtykke til dette.
Alternativt må du deaktivere dette på din enhet. Les mer

Jeg godtar
Fra parkering til promenade

Fra parkering til promenade


Etter innspill fra Sandefjord Byen Vår til Sandefjord Næringsforum ved ordfører høsten 2016, ble det gitt klarsignal for et nytt prosjekt som skulle se på ulike muligheter for oppgradering av Thor Dahlsgate.

Fra parkering til promenade – total forvandling på 48 timer

Intensjonen med oppgraderingen var at Thor Dahlsgate nå skulle bli en tiltalende og aktiv promenadegate fri for biltrafikk. Et spennende og attraktivt bindeledd mellom havna og sentrum. Prosjektet skulle også fremheve og samspille med de nære omgivelsene, Kurbadet, Tivolitomta som park eller bebygget og omgivelsene for øvrig.

Det ble satt ned en prosjektgruppe med parter med kunnskap og interesse for Thor Dahlsgate bestående av:

  • Ordfører Bjørn Ole Gleditsch
  • Landskapsarkitekt Gullik Gulliksen som fagperson
  • Espen Løkkevol, DnB
  • Edward Gran, Thaulows & Gran Bar
  • Bjørn Akerholt, SHIF
  • Svein Ingebretsen, Stiftelsen Kurbadet
  • Marit Sagen Gogstad, SNF
  • Inger Elisabeth Teien, SBV.

Promenadegaten stod ferdig på sommeren 2019 og ble offisielt åpnet 23. juni. Thor Dahlsgate  har nå blitt et flott tilskudd til utviklingen av sentrum. Med bevilgninger til denne gaten har byens politikere vist vilje og evne til god sentrumsutvikling.

Bindeledd mellom sjø og land

Gaten har blitt til etter en fantastisk dugnadsinnsats og et samarbeide mellom Sandefjord kommune og private virksomheter til etterfølgelse. 35 firmaer nedla en imponerende dugnadsinnsats de siste 48 timene for å få alt på plass. Her er plass til lek og sosialt samvær med tilgjengelighet for alle.

Promenaden er blitt et bindeledd mellom sjø og land. Sandefjord har nå fått en ny attraktiv promenadegate med aktiviteter for både store og små. Benker, lekeapparater, vannelementer og kiosk med uteservering bidrar til stor aktivitet og attraktivitet sommerstid, og en stor flott kunstisbane vinterstid er med på å øke sentrums attraktivitet.

Sentrums smarteste gate

Gaten har også allerede blitt et utstillingsvindu for utvikling av kommunens teknologiske tjenester. Her finner du sentrums  SMARTESTE-gate med digital informasjonsskjerm med informasjon til byens innbyggere og tilreisende på ulike språk, sensorer for å varsle om badetemperaturer, digitalt lys, storskjerm,  samt gratis VIFI.  

Nye Thor Dahls gate er blitt et viktig nytt element som en ny møteplass. Det som gjør byen attraktiv for mennesker er andre mennesker, og vi håper derfor at hele byen nå tar eierskap til denne gaten.

Velkommen til å nyte det gode liv midt i sentrum !

Hva skjer i sentrum?

Nyheter