Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonen deles ikke med andre parter. Ved å godta gir du samtykke til dette.
Alternativt må du deaktivere dette på din enhet. Les mer

Jeg godtar
Møt damene bak årets julevinduer
Ane og Laila har drevet butikken sammen i 19 år.

Møt damene bak årets julevinduer


Publikum har stemt og konkurransen om årets flotteste julevinduer i sentrum vant Blostermakeriet Floriss i Kirkegata. Vi har besøkt den fargerike butikken og tatt en prat med de kreative damene bak vinduene som nå har stukket av med seieren to ganger på rad!

 

De to butikkdriverne Ane og Laila har, siden starten i 2004, lagt stor vekt på blomster av beste kvalitet, faglig dyktighet og å ha en butikk med god atmosfære. Vi tok en prat om hva som inspirerer dem. Til slutt fikk vi også noen gode tips til årets juleblomster.

De to butikkvinduene dekoreres i hvitt i det ene og rødt i det andre hvert år. - Vi snakker om julevinduene hele året etterhvert som ideer dukker opp, forteller de to damene. Vinduene skal bugne og være fargerike og spre glede.


-Dette året har vi plukket frem den store olivenkransen som har fulgt butikken siden den åpnet. Med den som blikkfang i det røde vinduet, har resten vokst seg til etterhvert, sier Ane. 

Når vinduene skal dekoreres settes det av en hel kveld til tømming, vasking og dekorering. Til og med de tre fuglene Ludvik, Pippi og Tomm er med og kvitrer glade over aktiviteten i butikken!  

-Vi har fått veldig gode tilbakemelding på vinduene fra både kunder og folk som går forbi på kvelden og titter på utstillingen, sier de to kreative damene. At vinduene gir en god effekt og sprer glede er alle de ansatte i butikken enige i.

I den fargerike butikken bugner det av juleblomster om dagen. Her finner du både de klassiske julestjernene, amaryllis, røde roser og tulipaner og skjønne, duftende svibelen. Men også julerosen og flotte gruppearrangementer frister de som svinger innom.