Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonen deles ikke med andre parter. Ved å godta gir du samtykke til dette.
Alternativt må du deaktivere dette på din enhet. Les mer

Jeg godtar
Detaljhandel utenfor sentrum
Styreleder Hans Jørgen Firing

Detaljhandel utenfor sentrum


Sandefjord Byen Vår har erfart at detaljhandel som etableres utenfor sentrum, i konkurranse med sentrum, vil tappe sentrum for næringsaktivitet og virke mot kommunens målsetting om sentrumsutvikling.


Debattinnlegg 28.04.22 i
Sandefjord Byen Vår AS ved Hans Jørgen Firing (styreleder):

Sandefjord ønsker å være en næringsvennlig kommune og si ja til nyetableringer, men det er noen føringer. Kommunen utvikler en byutviklingsplan hvor sentrum skal være motoren i kommunens næringslivsatsning. Nærings-, bolig- og sentrumsaktivitet er viktig forutsetning for kommunens vekst og utvikling. Vi vet også at detaljhandel som etableres utenfor sentrum, i konkurranse med sentrum, vil tappe sentrum for næringsaktivitet og virke mot kommunens målsetting om sentrumsutvikling.

Å utviklingsprioriteter av sentrum er ikke kontroversielt og vil kunne gjenfinnes i alle norske byer. Som sentrumsforening ser vi utviklingen på Pindsle i denne sammenhengen. Det gjør også kommunen, og et av kriteriene for tildeling av arealer er derfor at virksomheten ikke skal være i konkurranse med virksomheter i sentrum.

Etableringen av dyreutstyrsbutikker på Pindsle er i direkte konkurranse med våre medlemmer i sentrum som kan tilby tilsvarende varer og tjenester.

Det søkes nå om dispensasjon fra kommuneplanen. Sandefjord Byen Vår AS fraråder dette da dispensasjoner på Pindsle er en uthuling av kommunens politikk, og setter en uønsket presedens for framtidige beslutninger.

Sandefjord Byen Vår AS er en interesseorganisasjon for virksomheter i sentrum av Sandefjord. Foreningen har ca. 200 medlemmer. Vi arbeider for at sentrum skal være kommunens søker arena for handel, servering, kultur og opplevelser gjennom å fremme medlemmenes interesser og påvirke lokalpolitiske beslutninger for et levende sentrum.

 

Foto: Heidi Marie Gøperød

Nyheter