Gjør julehandelen lokalt!
Foto: Magnus Lutnæs Aas/SB

Gjør julehandelen lokalt!

Publisert


Det er et bærekraftig valg å handle lokalt, som opprettholder lokale arbeidsplasser, styrker sosiale verdier og bevarer livskvaliteten i lokalsamfunnet. Les hele saken fra SB 12.11.22.

Etter en lang pandemi håpet næringslivet på en opptur. Det som ventet var en enda større utfordring.

Med julehandel og vinter i vente stålsetter lokalt næringsliv seg på det som kan bli en ny utfordrende periode. Med rentehopp, høye strømpriser og generelt økte kostnader sitter ikke pengene like løst hos folk som tidligere.

Ingebjørg Tollnes i Sandefjord Næringsforening, Inger Elisabeth Teien i Sandefjord Byen Vår og Joakim Aarøe i Sandefjord Håndverks- og Industriforening vil derfor komme med en oppfordring til sandefjordingene. Dersom du skal handle varer eller bruke håndverkere, så bruk lokale.

– Vi håper dere bruker butikkene i Sandefjord, eller tar kontakt med lokale håndverkere. Ha en bevisst holdning til det lokale næringslivet og arbeidsplassene her, sier Teien når Sandefjords Blad møter trioen på Gründeriet.

Forstår situasjonen
De økte kostnadene i samfunnet kan føre til at mange tenker litt mer sparsommelig rundt julegaver eller oppussing. Teien, Tollnes og Aarøe vil ikke oppfordre folk til å bruke penger de ikke har, men vil nå ut til dem som kan.

– Vi ønsker å fremme budskapet om at du som har muligheten, bør være litt mer handlekraftig. Vi er inne i en god periode for å investere, og det er nå næringslivet i byen trenger det. Vi opplever at mange sitter og venter på at markedet skal endre seg, men det bør de ikke, sier Aarøe.

– Vi vil ikke presse noen til å investere eller bruke penger de ikke har, for vi forstår hvordan situasjonen er for mange. Dette gjelder de som har muligheten, sier Tollnes.

– Tenk på det slik; Det du skal bruke, kan du bruke lokalt. Det er holdningen vi vil ha. Det er et bærekraftig valg å handle lokalt, som opprettholder lokale arbeidsplasser, styrker sosiale verdier og bevarer livskvaliteten i lokalsamfunnet, sier Teien.

Ingen krise ennå
Gjengen ønsker å være føre var, for det er ingen krise i byen ennå. Aarøe kan likevel se at prognosene framover ikke er altfor gode. De viser nemlig en nedgang når det kommer til antall igangsettelser i boliger og fritidseiendommer, altså nye prosjekter.

– Vi jobber med bestillinger for flere måneder framover, så vi ser på en måte hvordan det blir i vinter. Derfor vil vi komme med en slikt positivt innlegg der vi ber folk om å bruke oss. Vi er klare og vi har kapasitet, sier han.

Når det kommer til det lokale næringslivet forteller Tollnes at de har klart seg gjennom vanskelige tider fordi de har vært flinke.

– Det er mange som har vært gode på omstilling, og tatt viktige grep for å redusere kostnader.

– Vi bor i en flott by der vi har mange muligheter. Det er mange bedrifter å satse på og vise fram, sier Teien.

Nyheter