Historiske installasjoner på Aagaards plass
Permanente, historiske installasjoner ble avduket under Aagaardsdagen 17. august av ordfører Bjørn Ole Gleditsch. Bak arrangementet og installasjonene stod Sandefjord Byen Vår AS med et ønske om å løfte frem plassens historie og skape et samlingspunkt for samtaler på tvers av generasjoner.
Aagaards plass opprinnelig kalt Aagaardstomta er oppkalt etter en av Sandefjords mest kjente menn på midten av 1800-tallet, trelasthandler, forretningsmann og seilskutereder Johannes Aagaard. Han ble også ordfører og hadde mange andre kommunale og private verv. Plassen var opprinnelig opplagstomt for tømmer som Aagaard skulle frakte til fremmede havner. Derfor er det fortsatt noen som kaller plassen for "Tomta".
Samlingspunkt med mange funksjoner
Da Aagaard døde i 1900, var det slutt på trelasthandelen, og den store plassen ble utlagt til torg. Siden den gang har plassen vært et levende handelssentrum og et samlingspunkt for Sandefjords innbyggere.
Opp gjennom årene ble det etablert flere ulike typer forretninger og virksomheter på Aagaards plass, og mange av oss husker både Melkebaren, Felleskjøpet og ikke minst busstasjonen, og en livlig torghandel med boder som kunne tilby et rikt utvalg av både grønnsaker, frukt og blomster. Alt dette gjorde Aagaards Plass til et attraktivt møtested i sentrum.