Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonen deles ikke med andre parter. Ved å godta gir du samtykke til dette.
Alternativt må du deaktivere dette på din enhet. Les mer

Jeg godtar
Hva betyr nye 7500 på Pindsle?
Byparken, Sandefjord sentrum. Foto: Silje Elida Sundhordvik

Hva betyr nye 7500 på Pindsle?


Sandefjord kommune har flere områder der det drives handel, og slik skal det være. Sandefjord sentrum har tradisjonelt vært stedet der folk møtes og handel skjer.

Dette har endret seg over tid med endret bosetting, transport og ikke minst endring i butikkene selv. Handelsområdet Pindsle ble etablert for å gi et tilbud til handelsvirksomhet som det ikke var plass til i sentrum, så som bilforretninger, varehus og storhandel med bredt vareutvalg. Dagligvarebutikkene har i stor grad etablert seg utenfor sentrum.

Nå skal Pindsle utvides med nye 7500 kvadratmeter nye handelsarealer. Et av kriteriene er at varene som tilbys ikke skal være i konkurranse med varer solgt i sentrum. Hvorfor er det så viktig?

 

 

Vi ønsker alle at Sandefjord skal ha et attraktivt sentrum der det skjer mye og det er lett å treffe andre mennesker. For at det skal være vellykket er det flere ting som må være på plass. Det er boliger, arbeidsplasser, kulturtilbud og handel. Hva betyr da 7500 kvadratmeter på Pindsle? Er det en reell konkurranse?

I Sandefjord Kommune er handelen på 5 milliarder kroner i året, eller 80.000 kr pr innbygger. Av dette er nesten 20.000 kr pr innbygger eller 1,2 milliarder totalt, sentrumshandel. Kommunens egen handelsanalyse sier at 15.000 kvadratmeter handel på Pindsle/Hegna i konkurranse med sentrum vil bety bortfall av 90 -130 millioner kroner av sentrumshandelen. Dette vil kunne bety at opptil 20 forretninger vil kunne forsvinne fra bybildet.

Derfor er det viktig at handelen på Pindsle ikke er i konkurranse med sentrum, og at det ikke gis dispensasjoner fra konkurransekriteriet.

Nyheter