Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonen deles ikke med andre parter. Ved å godta gir du samtykke til dette.
Alternativt må du deaktivere dette på din enhet. Les mer

Jeg godtar
Nye skilt på plass i sentrum

Nye skilt på plass i sentrum


Sandefjord sentrum har fått flunkende nye skilt som viser vei til steder i sentrum som tilreisende ofte leter etter. Skiltene skal gjøre det enklere å orientere seg og samtidig styrke byens identitet. 

Fra idé til realitet

Sandefjord Byen Vår var initiativtaker til skilt-prosjektet og har samarbeidet med Sandefjord kommune om planlegging og gjennomføring mens Sandefjord Næringsforum har bidratt med midler.

Prosjektgruppa har bestått av Inger Elisabeth Teien fra Sandefjord Byen Vår, Phillip Longva Karlsen fra veidrift, Odd Thorstein fra vei- og skiltavdelingen, Terje Jalland fra parkeringsovervåkingen og Inger Line Birkeland fra seksjon park, idrett og friluftsliv i Sandefjord kommune.

De er strålende fornøyde med at skiltene har kommet opp i god tid til sommersesongen og håper at de blir satt pris på av både tilreisende og fastboende.

Savnet av tilreisende

Besøkende til byen vår kommenterer ofte at Sandefjord sentrum er oversiktlig og lett å finne frem i, men butikkansatte og fastboende har alikevel ofte fått mange spørsmål om hvor man skal gå for å finne frem til landemerker og attraksjoner.

De nye skiltene har blitt plassert på Jernbaneplassen, Byparken, Torget og Bryggeområdet. Dette er områder hvor nye tilreisende ofte starter sitt besøk enten de ankommer med bil, buss, tog eller ferge. 

Skilt på brygga

Kort vei fra A til B

De korte avstandene i sentrum blir understreket ved at skiltene har oppgitt hvor mange meter det er til de utvalgte stedene. Skiltstolpen på Brygga har 5 pilskilt som viser veien til Hvalfangstmuseet, Hjertnesstranda, Hjertnes, Sentrum og Sandefjord stasjon.

Stedene er valgt ut av prosjektgruppen basert på hvilke attraksjoner og viktige plasser det ofte spørres etter av tilreisende til Sandefjord. 

Foto: Atle Møller

Nyheter