Oppgradering Kongensgate

Oppgradering Kongensgate

Publisert


I april startet en oppgradering av gågata i Kongensgate.

I april startet oppgradering av gågata i Kongensgate. De to store trærne hadde nå begynt å vokse inn på balkongen til beboere i gaten og det var derfor på tide å gjøre noe med disse, slik at sollyset også får slippe til. Det ble bevilget penger av Sandefjord Næringsforum som består av ordfører Bjørn Ole Gleditsch, leder, Sandefjord Byen Vår, Sandefjord Næringsforening og Sandefjord Industri- og Håndverksforening. På møtene deltar også rådmann og næringssjef. De støtter viktige tiltak for å gjøre byen attraktiv.

Trærne er allerede felt og blomsterbedene er kantet med granittstein. Etter hvert vil også Sandefjord parkvesen plante nye trær og blomster i bedene, og det vil bli montert nye sittebenker og flere søppelstativ. Alt dette vil stå ferdig til 17. mai. Det er og satt inn en ny smartbenk i Kongensgate, hvor du blant annet kan lade telefonen din.

 

 

Om smartbenkene

Smartbenkene bruker solenergi til blant annet lading av dine mobile enheter. Nye, attraktive by-møbler synliggjør «Smart by»-satsingen i Sandefjord kommune. Benken Steora, som er utviklet av den kroatiske bedriften Include, har vunnet en rekke europeiske priser de siste årene. Steora Smartbenk har en moderne utforming med USB-uttak, men det er også mulighet for trådløs lading av mobiltelefon mens du tar en pause på benken.

På vinterstid varmes flaten på benken opp, slik at det skal være godt og varmt å sette rumpa nedpå. I motsetning til sommmerstid, hvis det er veldig varmt, vil innebygde vifter fungere nedkjølende for de som sitter. Ulike typer sensorer sørger for innsamling av miljødata, som CO2, fuktighet og temperatur. Strømforbruket er lavt, og benkene drives  primært med solenergi eller alternativt via ordinær strømforsyning.

Benkene er produsert med LED-belysning på undersiden, og når man lader mobilen trådløst begynner benken å lyse opp.

 

 

Vil du lese mer om Smartbenkene?

Smartbenker i byn

Nyheter