Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonen deles ikke med andre parter. Ved å godta gir du samtykke til dette.
Alternativt må du deaktivere dette på din enhet. Les mer

Jeg godtar
Siste oppgradering av Kongensgate
Foto: Tone Lindstad

Siste oppgradering av Kongensgate


Vi gleder oss til Kongens gate fra Storgata til Jernbanealleen og Bytunet vil få en etterlengtet oppgradering i løpet av 2023. Midler har blitt satt av til oppgraderingen både i år og neste år.

 

I årets siste formannskapsmøte ble det vedtatt å sette av 5 millioner til oppgradering av den siste delen av Kongensgate fra Storgata til Jernbanealleen/Bytunet. Den oppgraderte delen skal stå klart i løpet av 2023.

I et intervju med Sandefjords Blad 3.januar, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch at erfaringene fra opprustningen av strekningen mellom Dronningens gate og Kirkegata er så gode, at vi ønsker å få til noe liknende også her. Der borte er det blitt mer folk som bruker gata enn før.

For å skåne dem som driver virksomhet langs Kongens gate mest mulig, vil oppgraderingen i størst mulig grad bli vinterarbeid for entreprenøren som etter anbudskonkurranse vil få oppdraget. Men det er ikke til å unngå at gata må bli stengt i en lengre periode. For når endringene først skal gjennomføres, vil også ledninger og rør i grunnen bli skiftet ut.

Tiltakene som skal på plass, omfatter bredere fortau, med plass til mer fortausservering, parkeringslommer og korttidsopphold for færre biler enn i dag, sittebenker og ny grøntstruktur.

 

Kilde: SB 3.januar

Nyheter