Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies). Informasjonen deles ikke med andre parter. Ved å godta gir du samtykke til dette.
Alternativt må du deaktivere dette på din enhet. Les mer

Jeg godtar
Siste nytt fra Aagaards Plass

Siste nytt fra Aagaards Plass


Fra vårt kontor i 3.etasje på Aagaards Plass følger vi med på oppgraderingen som er i gang utenfor vinduene. Anleggsgartner Øst gjør en flott jobb med å legge rundt 150 000 teglstein på plassen! Vi kan allerede nå se for oss hvor fint det vil bli med bed og grøntanlegg mot de vakre røde stenene.


Det bygges et landskap med terreng og sitteplasser slik at man får en følelse av å oppholde seg i en park. Der biler tidligere kjørte på store deler av plassen, legges det i steden enveiskjørt vei og noen handikapp parkeringer. Når plassen vil være klar rundt fellesferien har det bilfrie området blitt lagt til solsiden av plassen med større plass til uteservering, benker og bed.

Visste du forresten at plassen er oppkalt etter trelasthandler Johannes Aagaard? Han var ordfører i 1851 og byens største trelasteksportør, handelsmann og reder med 12 skuter. Plassen var i Aagaards tid opplagsplass for trelast. Opp gjennom årene ble det etablert alle slags butikker, forretninger og virksomheter, og Tomta ble et slags minisamfunn som alle i byen hadde et forhold til. Kjent for mange var Meierigården, med Melkebaren. Inne her var det et Akvarium til stor glede for barna.

Vi gleder oss til plassen er ferdig og vi får enda et flott uterom som kan brukes til både rekreasjon og arrangementer. Sammen med Torget, Badeparken og Byparken, vil dette gi et flott tilskudd som kan brukes igjennom hele året av besøkende i alle aldre.

PS! Under oppgraderingen holder parkeringskjelleren åpent med inn-og utkjøring via Dronningensgate.

Nyheter